Για την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σας με μικρό κόστος και αισθητά αποτελέσματα αναμφίβολη επιλογή είναι ο κρυφός φωτισμός. Η ταινίες led έρχονται για να δημιουργήσουν υψηλή αισθητική διάθεση, με μια τεράστια γκάμα εφαρμογών διακοσμητικού φωτισμού.

Ανάλογα τις διαστάσεις του χώρου και το στυλ που επιθυμείτε να ακολουθήσετε είναι σημαντική η επιλογή του χρώματος του φως της λεντοταινίας.

Μπορείτε να επιλέξτε θερμό χρώμα φωτισμού(~3000Κ) για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρά και ένα πιο οικίο περιβάλον.

Ιδέες για κρυφό φωτισμό με ταινίες led χρώματος θερμό.

Στυλ ιδανικά για φωτισμό χρώματος 3000Κ

Industrial ή βιομηχανικό στυλ όπου τα βασικά χαρακτηριστικά της δαικόσμισης industrial είναι τα ξύλινα πατώματα,οι τοίχοι από τούβλα,η χρήση μεταλλικών σωλήνων, τα φωτιστικά από σωλήνες ή από μέταλλο. Οι λιτές γραμμές στο χώρο με εμφανείς εγκαταστάσεις,δημιουργούν ένα εκλεπτυσμένο design.

Το θερμό φως είναι ιδανικό και για διακόσμηση εσωτερικών χώρων που ακολουθεί το στυλ Art Nouveau το οποίο στη διακόσμηση δανείστηκε αρκετά στοιχεία από την τέχνη της Βικτωριανής εποχής, ενώ πρόσθεσε σύγχρονες τάσεις στα αφηρημένα στοιχεία του μπαρόκ. Τα χρώματα του στυλ είναι κομψά και λεπτά. Οι ταπετσαρίες απεικονίζουν πολλά από τα στυλιζαρισμένα φυτικά σύμβολα, ιδιαίτερα λουλούδια και πουλιά.

 Eclectic chic: αυτό το στυλ διακόσμησης συγκεντρώνει διάφορα αντικείμενα και έπιπλα, από διαφορετικές εποχές, μόδες, στυλ. Ένας καλός ορισμός του eclectic chic  είναι μια προσεκτική συλλογή από ενδιαφέροντα στοιχεία που δένουν όλα μαζί. Πολλά αντικείμενα, ιδιαίτερες αναμείξεις χρωμάτων, νώ τα έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα επινοούνται για να ταιριάξουν με συνοχή σε ένα νέο και φρέσκο χώρο.

κρυφός φωτισμός με ταινίες led

 Εάν πάλι προτιμάτε το φυσικό λευκό χρώμα φωτισμού (όπως το χρώμα των λαμπτήρων φθορίου), δημιουργώντας έτσι μια πιο μοντέρνα - μινιμαλιστική διακόσμηση παρακάτω θα βρείτε τα κατάλληλα διάφορα στυλ διακόσμησης εσωτερικών χώρων.

Ιδέες για κρυφό φωτισμό με ταινίες led χρώματος φυσικό λευκό.

 

Scandinavian: Τα κύρια χαρακτηριστικά του σκανδιναβικού στυλ διακόσμησης είναι η απλότητα και η καθαρότητα. Το λευκό χρώμα είναι αυτό που κυριαρχεί στο χώρο. Τα έπιπλα είναι απλά και λειτουργικά, χωρίς στυλιστικές υπερβολές η διακόσμηση λιτή και τα χρώματα γήινα. Τα κύρια υλικά είναι το ξύλο σε ανοιχτές αποχρώσεις για επένδυση δαπέδου, τοίχων και επίπλων, ενώ σε αξεσουάρ και είδη φωτισμού είναι το μέταλλο και το πλαστικό. Η έννοια του «ανοιχτού χώρου» είναι το Α και το Ω στη σκανδιναβική διακόσμηση.

Minimalism:Είναι συνώνυμο της απλότητας και της λιτότητας.Αποχαιρετήστε τις υπερβολές και τους περίτεχνους συνδυασμούς στον χώρο σας.Το λευκό είναι το απόλυτο χρώμα για τη μινιμαλιστική εσωτερική διακόσμηση και θα πρέπει να αποτελεί τη βάση σε οποιοδήποτε άλλο χρώμα επιλέξετε. Τα έπιπλα τα χαρακτηρίζει η απλότητα και οι μοντέρνες καθαρές γραμμές.Αυτό το στυλ παραπέμπει σε ανατολικές κουλτούρες όπως η Ιαπωνική(Japanese Style), όπου εκεί έχεις στο σπίτι μόνο τα έπιπλα που σου χρειάζονται.Όταν αναφερόμαστε σε αυτό το στυλ καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας την φράση «ουκ εν τω πολλώ το ευ», δηλαδή το λιγότερο είναι περισσότερο,και πως το καλό το βρίσκεις όχι στην ποσότητα και στο «μεγαλείο», αλλά στα μικρά, καθημερινά, απλά, κοντά και χρήσιμα πράγματα…. Προσπαθήστε λοιπόν να καταργήσετε οτιδήποτε περιττό στο χώρο σας, ώστε να δημιουργηθεί η εντύπωση της ολότητας μέσα από ακραία απλότητα.

λευκό χρώμα κρυφός φωτισμός

Ιδέες για κρυφό φωτισμό με ταινίες led χρώματος ψυχρό λευκό.

Ψυχρό λευκό συνιστάτε κυρίως σε βιτρίνες, δεν πρέπει να είναι πολύ έντονος καθώς είναι ένα χρώμα φωτός που κουράζει εάν εκθετόμαστε σε παρατεταμένη ώρα.