Οι προβολεις LED αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και χρησιμοποιούνται ευρέως σε επιχειρήσεις καθώς και σε ψηφιακές προβολές. Γι αυτό το λόγο γίνονται συνεχώς όλο και πιο δημοφιλείς συμπεριλαμβανομένου και για οικιακή χρήση. Η διάρκεια ζωής ενός προβολέα led είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

 

Ακόμη και με πολύωρη λειτουργία μέσα στη βδομάδα, μπορεί να λειτουργήσει μέχρι και το εντυπωσιακό νούμερο των 30 ετών! Ωστόσο, αν κάτσουμε να τοπ σκεφτούμε, τα 30 χρόνια πόσο χρονικό διάστημα είναι πραγματικά στον κόσμο της τεχνολογίας? Το 1985, το VHS ήταν ο ευρέως διαδεδομένος τρόπος για εγγραφή στο σπίτι από την τηλεόραση. Τα CD μόλις ξεκινούσαν δειλά την παρουσία τους και τα DVD ήταν μόνο ένα μακρινό, ίσως και φανταστικό, όνειρο. Κατά συνέπεια, επειδή η τεχνολογία αλλάζει με τέτοια ταχύτητα, αντίστοιχα οι προβολεις led έχουν φτάσει να έχουν διάρκεια ζωής έως και 30.000 ώρες.

 

 

Το μέλλον των πηγών φωτισμού LED

 

 Θα πρέπει να έχετε υπόψιν ότι στον επιχειρηματικός τομέας ο φωτισμός led βρίσκει πεδίο δράσης αφού οι εγκαταστάσεις είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές των οικιστικών περιοχών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να υπάρχουν σημαντικές οικονομίες κλίμακας, καθώς είναι και οι πιο έγκυρες για φωτισμό σε μεγάλους χώρους και επιφάνειες. Με τις εξελίξεις στην τεχνολογία LED, η δημοτικότητα και την ευρεία χρήση αναμένεται να αυξηθεί και θα αποκτήσει δεσπόζουσα θέση έναντι των συμβατικών πηγών φωτισμού.

 

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι πρόκειται για μια τεχνολογία που σύντομα θα γίνει διαθέσιμη σε χαμηλότερες τιμές. Άλλωστε η εξοικονόμηση χρημάτων μπορεί με τη χρήση σε προβολεις led να φτάσει και τα 400€ το χρόνο τουλάχιστον, χωρίς να αλλοιώνεται η ευκρίνεια, η ποιότητα και η φωτεινότητα από τις χιλιάδες ώρες χρήσης. Δε χρειάζονται συντήρηση με ενώ η έλλειψη υδραργύρου και υπεριώδους (UV) ακτινοβολίας, τους καθιστά την πλέον φιλική λύση για το περιβάλλον ως η οικολογικότερη μορφή φωτισμού. Τέλος δεν επηρεάζονται από τα συχνά on/off (με κίνδυνο να καταστραφούν) σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μορφές φωτισμού και διαθέτουν σχετικά άμεσο χρόνο απόσβεσης.