Αναμφίβολα δεν είναι αρκετό ένας  χώρος να είναι απλά «φωτισμένος», πρέπει το φωτιστικό  να φωτίζει στις κατάλληλες γωνίες, με συγκεκριμένη ένταση και με χρώμα φωτός ιδανικό για κάθε περίπτωση.  Αυτό είναι σημαντικό καθώς κάθε χώρος έχει τις δικές του ανάγκες φωτισμού και τις δικές του ιδιαιτερότητες. 

Φωτιστικά LED για το σπίτι

 φωτιστικά led σπιτι

Εάν σας ενδιαφέρει να τοποθετήσετε φωτιστικά LED στο σαλόνι σας είναι σημαντικό να αναλογιστείτε  πως το σαλόνι είναι ο βασικότερος  χώρος σε ένα σπίτι από πλευράς φωτισμού. Είναι χώρος που συνδυάζει πολλές δραστηριότητες και λειτουργίες. Εδώ περνάτε τις περισσότερες ώρες με την οικογένεια και τους φίλους σας, γι’ αυτό θα πρέπει να διασφαλίσετε ευελιξία σε ποιότητα και ποσότητα φωτισμού.

Τα φωτιστικά LED μπορούν να δώσουν στυλ στο σπίτι σας ενώ παράλληλα επενδύεται στην εξοικονόμηση ενέργειας.  Σχεδιάζοντας, το φωτισμό του καθιστικού, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι πρώτα από όλα θα χρειαστείτε ένα φωτιστικό που θα δίνει γενικό, διάχυτο φωτισμό (πολύφωτο, πλαφονιέρες ή φωτιστικά δαπέδου που φωτίζουν το ταβάνι και άμεσα το χώρο), ικανοποιητικό για να κινείστε άνετα. Με ένα, όμως, μόνο φωτιστικό τοποθετημένο στο κέντρο του, το καθιστικό θα δείχνει μικρότερο και ψυχρό. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχουν και άλλες δυνατότητες φωτισμού, που θα επιτευχθούν με πρόσθετα φωτιστικά, για να εξασφαλίσετε όσο το δυνατόν την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας είναι αναμφίβολα σημαντική η επιλογή led φωτιστικών ( σποτ led, απλίκες που δημιουργούν διακοσμητικές φωτοσκιάσεις στους τοίχους), ή κρυφό φωτισμό χρησιμοποιώντας λεντοταινίες για «ατμόσφαιρα».

Ακόμα εάν έχουμε πίνακες στον τοίχο, θα ήταν ωραίο να τοποθετήσετε απλίκες led εσωτερικού χώρου με στοχευόμενο φως στους πίνακες, μια λεπτομέρεια που θα αναδείξει σημαντικά το στυλ του χώρου.

 Η κουζίνα είναι ένα χώρος που πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα του φωτισμού γιατί είναι ένας χώρος που πρέπει να τον φωτίσουμε αρκετά. Στην κουζίνα λαμβάνουν χώρο διεργασίες όπως το  μαγείρεμα το οποίο είναι κάτι που θέλει καλό φωτισμό στο χώρο, θα πρέπει να προσέξουμε να έχουμε μια δυνατή πηγή φωτός στο κέντρο της κουζίνας. Απαραίτητο είναι οι πάγκοι της κουζίνας μπορούν να έχουν πρόσθετο, δικό τους φωτισμό για μεγαλύτερη λειτουργικότητα, με λάμπες led(t5 tubeled) κρυμμένες στα ντουλάπια που βρίσκονται από πάνω τους. 

 Αναμφίβολα το υπνοδωμάτιο είναι ένας χώρος που δεν χρειαζόμαστε υπερβολικό φως αλλά το σωστό φωτιστικό μας βοηθάει πολύ στα να δημιουργήσουμε μια όμορφη ατμόσφαιρα.  Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός είναι ο λιγότερο πρακτικός, αλλά είναι απαραίτητος αν θέλετε να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη εντύπωση.  Επιλέγουμε ένα «ζεστό» σε απαλά χρώματα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φωτισμό κρυμμένο πίσω ή κάτω από γυψοσανίδες (κρυφός φωτισμός με ταινίες led).

Τέλος  η τουαλέτα είναι ένας χώρος που ο φωτισμός παίζει σημαντικό ρόλο, στο μπάνιο είναι απαραίτητος ένας καλός φωτισμός, με στεγανά φωτιστικά που δεν θα επηρεάζονται από την υγρασία. Η συνηθισμένη αλλά και σωστή επιλογή είναι να τοποθετηθούν απλίκες αριστερά και δεξιά από τον κεντρικό καθρέπτη του μπάνιου ή και μια μακρόστενη απλίκα πάνω από τον καθρέπτη. Εάν το μπάνιο μας έχει κεντρικό φωτισμό στο ταβάνι πρέπει να τοποθετηθεί ένα φωτιστικό led οροφής και με καλή στεγανότητα.

 

 

Φωτιστικά LED για το γραφείο

 φωτιστικά led πανελ

Παρακάτω αναφέρονται όλα τα επιθυμητά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα φωτιστικά  για επαγγελματικούς χώρους όπως γραφεία, δημόσια κτήρια ή ακόμα και σε κάποια τοπική επιχείρηση.

  • Πρώτο και σημαντικότερο, μεγαλύτερη απόδοση φωτισμού (περισσότερα LUMEN ανά Watt)
  • Να μην εκπέμπουν σχεδόν καθόλου θερμότητα και με αυτόν τον τρόπο δεν επιβαρύνουν με επιπλέον θερμότητα το περιβάλλον του γραφείου.
  • Το χρώμα φωτισμού πρέπει να είναι φυσικό λευκό 4500Κ.
  • Και η γωνία φωτισμού ανάλογα το ύψος και τις διαστάσεις του χώρου.

 

LED Πανελ

Μια από τις καλύτερες προτάσεις για φωτισμό επαγγελματικών χώρων όπως γραφεία είναι τα LEDpanel. Στο ledguru θα βρείτε μεγάλη ποικιλία  σε φωτιστικά LEDpanel τα οποία διαφοροποιούνται ως προς τα Watt, το σχήμα του φωτιστικού, το μέγεθος και το χρώμα φωτισμού. Με κομψή, λεπτή και μοντέρνα εμφάνιση, είναι εύκολα στην τοποθέτηση και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από συμβατικά φωτιστικά.

 

Ένα led πάνελ έχει σαφώς όλα τα πλεονεκτήματα που φέρνουν μαζί τους και οι λάμπες led με πρώτο και σημαντικότερο, τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας που μπορεί να φτάσει το 80% - 90% με αποτέλεσμα τη μείωση του λογαριασμού σας.

 

Λάμπες φθορίου LED

Μια λάμπα φθορίου Led T8 θα σας βοηθήσει να κάνετε επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας και να μειώσετε τον λογαριασμό σας.